Απο την

Great Place to work Hellas: Βραβεία 2017

Είναι πολλά τα χρόνια που είμαι κοντά στο Great Place to Work… Σχεδόν 7…

Ήταν ένα απογευμα του 2011 που μίλησα με τον Δημήτρη Γκανούδη και μου πρότεινε να παρουσιάσω τα βραβεία εκείνης της χρονιάς. Και από τότε το ετήσιο ραντεβού μας παγειώθηκε. Όπου και αν ήμουνα πάντα έβρισκα τον τρόπο να είμαι κοντά τους. Τα μηνύματά μας ήταν πάντα τόσο περιεκτικά… Ίσως γιατί οι άνθρωποι που θέλουν να σχετίζονται πάντα βρίσκουν τις γέφυρες για να περάσουν και να φτάσουν ο ένας στον άλλο.

Η πρώτη μας συνεργασία ξεκίνησε το 2011…

«Ξέρω ότι δεν είσαι Ελλάδα, αλλά σε ενδιαφέρει;»

«Μπορώ, όποτε και αν είναι. Θα είμαι εκεί.»

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πως ποτέ δεν ήμουν πολύ καλή με τα νούμερα και τους αριθμούς, ήξερα όμως ότι η επιτυχία ή η αποτυχία «παίζεται» πάντα στην καρδιά. Πίστευα ακράδαντα πως αυτή η κακοποιημένη, πολυχρησιμοποιημένη φράση, αυτό που λέμε «καλό εργασιακό κλίμα», καθορίζει και συμπαρασύρει τα πάντα.

Και καθώς έχω περάσει τον περισσότερο χρόνο μου από τότε που ενηλικιώθηκα δουλεύοντας, δουλεύοντας ακατάπαυστα, σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, όσο μεγαλώνω, αναζητώ πάντα τη δική μου εργασιακή «ευτυχία», εκεί όπου αφήνω το μυαλό και την ψυχή μου. 

Και εγώ ίσως ήμουν από τις τυχερές, αφού κάνω στη ζωή αυτό που αγαπώ.

Γιατί πιστεύω με όλη μου το «είναι» πως αξίζει να εργάζεσαι σε κάτι που αγαπάς, για κάτι που πιστεύεις, για κάποιον που σε εμπνέει.

Αλλιώς η εργασιακή καθημερινότητα γίνεται εξίσωση άλυτη. Αλλού να είναι το σώμα και αλλού η ψυχή… Αλλού να είναι η καρδιά και αλλού το μυαλό.

Και τέτοια ζωή δεν «βγαίνει»…

Το 2012, μαζί με το Γενικό Διευθυντή του Great Place του Work και αγαπημένο μου φίλο πλέον, Δημήτρη Γκανούδη…

Και το Great Place to work, με μάγεψε με το μαγικό του ραβδί, αφού κάνει ακριβώς αυτό, βραβεύοντας τις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Τις εταιρίες εκείνες που επενδύουν στο πιο σημαντικό κεφάλαιο: Στον άνθρωπο. Μέσα από μια διαδικασία χρονοβόρα και απαιτητική, μέσα από ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται ανώνυμα από εργαζόμενους σε συνδυασμό με πολλές άλλες παραμέτρους. 

Είμαστε αισίως… στο 2013!

Συμβαίνει κάτι σπάνιο κάθε χρόνο. «Ανθίζει» η καρδιά μου, φουσκώνω από περηφάνια γιατί διαπιστώνω πως ειδικά στην Ελλάδα αυτής της πρωτοφανούς ύφεσης, υπάρχουν μερικοί σπουδαίοι επιχειρηματίες.  Επιχειρηματίες που πιστεύουν στην πιο αστάθμητη για πολλούς μεταβλητή, που όμως είναι η πιο καθοριστική: στο ανθρώπινο δυναμικό.

Κανείς φυσικά δεν ισχυρίζεται πως υπάρχουν τέλειες δουλειές. Όπως δεν υπάρχει και τίποτα τέλειο στη ζωή με απόλυτους όρους.

Πιστεύω όμως σε αυτές τις δύο σπουδαίες λέξεις «μεράκι» και «φιλότιμο». Οι οποίες δεν επιβάλλονται μόνο εμπνέονται.

2014: Με το Great Place to work μεγαλώνουμε παρέα.

Ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά έχεις αναρριχηθεί στην ιεραρχία να μην ξεχνάς ποτέ να φέρεσαι στους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι το ίδιο γραφείο, το ίδιο όραμα και τους ίδιους στόχους, όπως θα ήθελες να φερθούν -μετά από χρόνια- στο δικό σου παιδί, οι δικοί του συνάδελφοι.

2015: Χαζεύοντας τις φωτογραφίες όλων των προηγούμενων ετών, είναι σαν να κάνω ένα flash back σε όλα όσα προηγήθηκαν. Και σε κάθε χρόνο, βλέπω και τους δικούς μου προσωπικούς σταθμούς.

Ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους του HR, που επενδύουν στην Ελλάδα, που πιστεύουν σε αυτή, που εργάζονται, δημιουργούν, διαμορφώνουν και καθορίζουν. Κόντρα σε προγνωστικά, αντιξοότητες, πρακτικές οικονομικές αφαίμαξης και δυστοκίας. Κόντρα σε κάθε λογική.

Είστε η Ελλάδα που μας κάνει να συνεχίζουμε.

Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στο Δημήτρη Γκανούδη και στην Ανθή Τσέντου γιατί πάντα βλέπουμε τον ίδιο ουρανό…

Με αγάπη,

Ε

2016 με το πιο «ελληνικό μπλε».

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν, μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις… «- Οδυσσέας Ελύτης

ΥΓ. Το να δουλεύεις σε ένα μιντιακό σύστημα που καταρρέει δεν είναι σίγουρα το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. (Ίσως για αυτό καμία εταιρία από το χώρο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας δεν βραβεύεται τα τελευταία χρόνια. Αλλά εγώ θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, συναδέλφους, προϊσταμένους που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους. Που βάλανε πλάτη για να μην πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας. Και ευτυχώς δεν ήταν ένας και δύο. Ήταν πολλοί.


Αποτελέσματα 2017

Το Great Place to Work®Hellas δημοσίευσε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2017, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, με τα ονόματα των καλύτερων εταιρειών που διακρίνονται για φέτος.

Στην έρευνα Best Workplaces 2017, η οποία διεξήχθη για 15η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: στις 10 καλύτερες εταιρείες με πάνω από 250 εργαζόμενους, στις 10 καλύτερες εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους και στις 5 καλύτερες εταιρείες με 20 έως 49 εργαζόμενους.

Στην Έρευνα Best Workplaces στην Ελλάδα για το 2017 συμμετείχαν 64 εταιρείες και το ανώνυμο ερωτηματολόγιο συμμετοχής στην έρευνα έλαβαν 15.646 εργαζόμενοι.

 

 

 

 

Ανακάλυψε τον κόσμο του We Are What We Do! 

Ακολούθησέ μας στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter!

Related Posts