Απο την

«Περισσότερο» 2017: Νέα χρόνια. Καινούρια όλα…

Κάθε νέο έτος προοικονομεί αυτή τη συγκεκριμένη διάθεση, την προδιάθεση για αλλαγή, για αυτοβελτίωση για να αφήσει ο καθένας μια ακόμα χαραμάδα για λίγο περισσότερο φως.

Περιοδικά, sites και δεκάδες άρθρα εξαντλούν τις πένες τους για το πώς να χάσεις 10 κιλά, τρόπους να βρεις τον έρωτα ή πως να τον κρατήσεις, μυστικές συνταγές για να αποτινάξεις όλων των ειδών τις εξαρτήσεις, αλάνθαστες τακτικές για να κολυμπήσεις στο χρήμα ή για το πώς να ανελιχθείς στην ιεραρχία.

Φαντάζουν όλα ίδια. Αλλάζει μόνο η χρόνια.

Ισχύουν όλα; Αλλά μπορεί να μην ισχύει και τίποτα…

Δεν υπάρχουν κρυφές συνταγές γα ευτυχία και επιτυχία.

Υπάρχει όμως δυνατότητα για διαφορετική δοσολογία… Και για το 2017 άλλαξε απλά τη δοσολογία.

 

Περισσότερο 2017….

-Περισσότερες αγκαλιές και φιλιά. Περισσότερα χαμόγελα. (Να αγκαλιάζεις με χέρια. Σφιχτά. Να φιλάς πραγματικά. Όχι ψεύτικα. Όχι στον αέρα. Με βλεμματική επαφή.)

-Περισσότερη υγεία. Μικρές αλλαγές, μικρές μετατοπίσεις αρκούν για να νιώσεις όχι αδύνατος ή πιο νέος. Για να νιώσεις πιο ενεργός.

-Περισσότερη δουλειά. Περισσότερη δουλειά για αυτό που αγαπάς. Με σύστημα. Με πρόγραμμα. Με συγκέντρωση. Να τη χαϊδεύεις τη «δουλειά», να την κανακεύεις, να της μιλάς χαμηλόφωνα, να την ποτίζεις και θα ανθίζει.

-Περισσότερη κατανόηση. Η επιείκεια είναι ανθρωπιά. Είναι ωριμότητα. Κάθε φορά που θα βγάζεις το καλάσνικοφ της κριτικής, μην το οπλίσεις. Σκέψου.

Μη «δαγκώνεις».

Μη θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο.

Μη σκορπίζεσαι σε ανούσια κουτσομπολιά.

Κάθε άνθρωπος κουβαλάει ένα δικό του σταυρό.

-Περισσότερη ελευθερία. Μην καταπιέζεις τους ανθρώπους. Μη γκρινιάζεις. Η γκρίνια δείχνει άνθρωπο ανικανοποίητο. Μην είσαι της κτήσης.

Και κυρίως μην τους πνίγεις τους ανθρώπους. Όσο πιο ελεύθερους τους αφήνεις τους ανθρώπους τόσο αυτοί θα γυρνάνε σε εσένα. Νόμος.

-Περισσότερη κλάση: Η κλάση εκπέμπεται. Στη γλυκύτητα του βλέμματος. Στον τρόπο που ντύνεσαι. Στο άρωμα που αναδύει το σώμα σου. Στα λόγια σου. Στα αναγνώσματά σου.  Στις σκέψεις σου. Στην εκλεκτικότητά σου.

-Περισσότερη αγάπη. Όχι μόνο προς τους βασικούς. Προς πάσα κατεύθυνση. Με αγάπη προς όλα.

-Και πάνω απ’όλα έχε περισσότερη πίστη. Στο Μεγάλο Πλάνο της ζωής.

 

Ευτυχισμένο το 2017. Να φέρει ότι θέλει.

Απλά μη μας φέρει όλα όσα μπορούμε να αντέξουμε….

 

«Μακρύ κουραστικό ταξίδι

το πεπρωμένο

μα το χειρότερο

πας ή έρχεσαι δεν ξέρεις..»-Κική Δημουλά

kiki-dimoula-1

Κική Δημουλά- «Άνω Τελεία», Εκδ. Ίκαρος

 

Ανακάλυψε τον κόσμο του We Are What We Do! 

Ακολούθησέ μας στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter!

 

Με αγάπη,

Ε

Related Posts