Απο την

Movember: Η διεθνής εκστρατεία που «φοράει» μουστάκι

Η συλλαβή Mo από τη λέξη moustache και το πρόθεμα –vember από το November συνθέτουν το Movember, την παγκόσμια εκστρατεία που ζητάει από τους άνδρες να αφήσουν το ξυράφι για ένα μήνα και να αφήσουν … μουστάκι, επενδύοντας στην πρόληψη! Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, η προώθηση της έρευνας και η πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο των όρχεων, αλλά και η πρόληψη σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Movember!

-Ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία, με στόχο να ενθαρρύνει τους απανταχού άνδρες να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Το Movember Foundation όμως, δεν ενθαρρύνει μόνο ένα ετήσιο check up, ούτε μόνο χρησιμοποιεί τις δωρεές για την προώθηση της έρευνας. Αλλά επιπλέον προτρέπει κάθε αρσενικό να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, βάζοντας τις προληπτικές εξετάσεις στην ετήσια ατζέντα του κάθε άνδρα.

-Σύμφωνα με τους κανόνες του Movember οι άντρες που συμμετέχουν πρέπει να ξυριστούν την 1η Νοεμβρίου!

-Επιβάλλεται να αφήσει κάποιος μουστάκι! Όχι μούσι, όχι μουσάκι μόνο μουστάκι! Εάν θέλετε να αφήσετε μούσι μπορείτε να περιμένετε μέχρι το Decembeard. (Ναι, είναι μια άλλη πρωτοβουλία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.)

-Είναι ένα διεθνές κίνημα, που ξεκινάει από την Αυστραλία και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Με motto «Rock a mo, Save a bro»! 

-Οι συμμετέχοντες ονομάζονται Mo Bros! Μπορείς να μπεις στο επίσημο site το Movember για περισσότερες πληροφορίες (κάνε κλικ εδώ)!

-Μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες, οι οποίες λέγονται Mo Sisters! Με το να υποστηρίζουν τους άντρες όχι μόνο προτρέποντας τους να αφήσουν μουστάκια αλλά κυρίως παροτρύνοντας τους να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Global Journal, αναφέρει το Movember ως μία από τις κορυφαίες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις στον κόσμο

Οι ομάδες κάνουν την διαφορά! 

Οικογένεια και αγαπημένοι μου φίλοι, ενώσαν τις δυνάμεις του και συμμετέχουν από διάφορα σημεία του πλανήτη, στην μεγαλύτερη ανδρική εκστρατεία πρόληψης!

Ας υποστηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την υπέροχη εκστρατεία.

Για να συνεισφέρεις και εσύ, κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://uk.movember.com/mospace/1623872

ή

εδώ

Γιατί η πρόληψη, μπορεί να νικήσει την ασθένεια…

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα…

Με αγάπη,

Ε

Related Posts