Απο την

Ανακάλυψε τον πρωινό εαυτό σου…

Γιατί τελικά είναι τόσο σημαντικό να είναι κάποιος πρωινός τύπος; Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς σωστά τη μέρα σου;

Αυτή την πρώτη μέρα του φθινοπώρου, τη μέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, αξίζει να κάνεις τις πρώτες θετικές σκέψεις για τα πρωινά ξυπνήματα… 

Σε μια εποχή που καλείσαι να είσαι διαθέσιμος όλη τη μέρα, που όλοι μπορούν να σε εντοπίσουν χωρίς περιορισμούς και έλεος, σε μια εποχή που δεν μπορείς να κρυφτείς έστω και για λίγο, και που το «πού είσαι» ακούγεται σαν θηλιά στο λαιμό, το πρωινό καταφύγιο μπορεί να γίνει ο δικός σου παράδεισος.

Αυτό που δεν είναι καθόλου τυχαίο είναι πως όλες οι έρευνες καταλήγουν στο κοινό συμπέρασμα πως… όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο. Δες λεπτομέρειες εδώ. Ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου ξυπνάνε κυριολεκτικά… με τις κότες! (Δες τους όλους εδώ)

Εγώ ανακάλυψα τον πολύ πρωινό εαυτό μου τα τελευταία χρόνια.

Πριν φύγω από το σπίτι θέλω να έχω ένα δίωρο. Τις δύο πιο αγαπημένες ώρες της ημέρας.

Και αυτά είναι τα δικά μου μυστικά για μια όμορφη μέρα…

Με το που ξυπνάω και ανοίγω τα μάτια μου:

-Στίβω 2 λεμόνια μέσα σε μια μεγάλη κούπα με νερό (συμβουλή της μαμάς που την υιοθέτησα με τον καιρό) και φυσικά φτιάχνω καφέ. (Ο αγαπημένος μου είναι ο γαλλικός…)

-Κάνω μπάνιο, ετοιμάζομαι και βρίσκω τα ρούχα που θέλω να βάλω ανάλογα με την διάθεση μου.. Η αίσθηση της καθαριότητας και της περιποιήσης είναι μια ένεση αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί μια γυναίκα να φύγει από το σπίτι της χωρίς να φτιαχτεί λίγο, έστω και για λόγους ευγένειας και μόνο. Και τότε, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να είναι αυτή η μέρα, που έχει ραντεβού με τη μοίρα. Και είναι όμορφο να είσαι όσο πιο όμορφη γίνεται για τη μοίρα… » -Coco Chanel

-Πριν μπω για μπάνιο ανοίγω όλα τα παράθυρα του σπιτιού. Τακτοποιώ και συγυρίζω. Η εικόνα του σπιτιού μου, όμορφου και μοσχομυριστού μου θυμίζει το πατρικό μου σπίτι και με ξεκουράζει.

-Ετοιμάζω το πρωινό. Το αγαπημένο μου είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης ή αλλιώς γιαούρτι με φρούτα, μέλι και granola αλλά και το παλιό παιδικό μου, ψωμί με μέλι.

-Ανοίγω το ραδιόφωνο και βάζω μουσική… Δεν ανοίγω ποτέ την τηλεόραση, στο σπίτι μας γενικά πλέον σπάνια την ανοίγουμε, πέρα από το να δούμε ταινίες.

-Διαβάζω τα νέα, κάνοντας ένα γύρο στον κόσμο (αγαπημένα μου sites kathimerini.gr, tovima.gr, lifo.gr, guardian.com, newyorktimes.com, monocle.com, thenewyorker.com τα οποία επισκέπτομαι καθημερινά. Κάθε μέρα επίσης επισκέπτομαι στο twitter το quote of the day. Είναι μια μικρή αγαπημένη μου συνήθεια…

-Kάποιες μέρες από τις καθημερινές θα πάω για pilates/ yoga (αλλιώς έστω και στο σπίτι θα κάνω 15-20’ κοιλιακούς ή μερικές απλές ασκήσεις με λάστιχα). Αν δεν κάνω γυμναστική το πρωί μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω το οτιδήποτε το απόγευμα. Τις μέρες που δεν πάω γυμναστήριο θα χουχουλιάσω διαβάζοντας το βιβλίο που διαβάζω αυτό το διάστημα…

– Σημειώνω όλες τις υποχρεώσεις τις ημέρας, συναντήσεις, deadlines…

-Διαβάζω emails, τσεκάρω μηνύματα/ social media…

-Ετοιμάζω το φαγητό που θα πάρω στο γραφείο.

-Μιλάω πάντα με τη μαμά για καλημέρα και με τα αγαπημένα μου πρόσωπα ενώ ρίχνω μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη μαζί με ένα χαμόγελο και αφού έχω κάνει μία τουλάχιστον θετική σκέψη.

-Φεύγω  λίγο νωρίτερα από το σπίτι. Όσο μεγαλώνω δεν θέλω να αγχώνομαι. Παλιότερα που οδηγούσα και πολύ περισσότερο ήμουνα σε ένα διαρκές άγχος, να μην αργήσω, να μην καθυστερήσω. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι η μόνη λύση είναι να ξεκινάω πολύ νωρίτερα. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο για σένα. Λίγο προσωπικό χρόνο.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα με λιγότερο άγχος.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα, χορτάτη, μοσχομυριστή, περιποιημένη, διαβασμένη, έτοιμη και παντοδύναμη.

 

Καλημέρα σε όλους,

Με αγάπη

Ε

 

Related Posts