Ευτυχία Φράγκου

Γεννήθηκα ενα ζεστό πρωινό του καλοκαιριού, δίπλα στη θάλασσα, στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα μάλλον για αυτό αγαπώ και τα τρία με το ίδιο πάθος…

Αγάπησα τα ταξίδια και τις μεκομίσεις πριν ακόμα γεννηθώ, μεγάλωσα «τσιγγάνικα». Όπου γης και πατρίς…

Διαφορετικά σχολεία σε διαφορετικές πόλεις, σε διαφορετικές χώρες.

Δεκάδες, εκατοντάδες, άπειρα ταξίδια, χιλιάδες χιλιόμετρα: Με όλα τα μέσα. ΚΤΕΛ, τρένα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, πλοία υπό όλες τις καιρικές συνθήκες ….

Άλλαξα τον 1ο τόπο κατοικίας μου μόλις έγινα 3 μηνών και μετά ακολούθησαν αναρίθμητα σπίτια και καταλύμματα…

Ευλογία.

Πήρα κάτι από παντού, για το μεγάλο μου ψηφιδωτό.

Πήρα κάτι από όλες τις καρμικές συναντήσεις.

Έζησα μια ευλογημένη παιδική ηλικία. Με αλλαγές και άπειρα ερεθίσματα που με διαμόρφωσαν. Με πολύ αγάπη.

Ήμουν το Κορίτσι του σπιτιού και το απολάμβανα.

Η μαμά λέει ότι ήμουν ήσυχη και προσαρμοστική. Διάβαζα και κατέγραφα τα πάντα. Σημείωνα τα πάντα μέχρι και τις πινακίδες των οδηγών που δεν φορούσαν ζώνη και κράνος!

Ακόμα και σε αυτές τις τεχνολογικά προηγμένες εποχές, ακόμα κυκλοφορώ με το σημειωματάριο μου, όπου σημειώνω τα πάντα… Από σχεδιαστές και εταιρίες που θέλω να τσεκάρω αργότερα, από ταινίες που πρέπει να δω, από ένα βιβλίο που κάποιος μου είπε και πρέπει να διαβάσω, από ένα εστιατόριο που πρέπει να επισκεφτώ. Εδώ που χωράνε όλα τα αγαπημένα αυτής της ζωής!

Σύντομο βιογραφικό

Τα τρυφερά χρόνια του λυκείου τα έζησα στο Χαλάνδρι, ούσα μαθήτρια στο 3ο  Ενιαίο Λύκειο. Αποφοίτησα από το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστήμιου το 2005, στη συνέχεια σπούδασα στο American Musical and Dramatic Academy (2007) στη Νέα Υόρκη με υποτροφία από την ίδια ακαδημία, ενώ ολοκλήρωσα τις σπουδές μου κάνοντας το μεταπτυχιακό μου στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου (2010).

Άλλαξα λόγω των μετακινήσεων πολλές γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά η ζωή μου ήταν παντού συνυφασμένη με τις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τα ταξίδια, το στιλ, τη μόδα, τον κινηματογράφο, την πολυχρωμία αυτού του παράξενου κόσμου.

Η πρώτη μου δασκάλα στο πιάνο ήταν η Fides Schöner, μετά η Ελένη Ζωγράφου, η Στάσα Τζάλα και η Λίλιαν Καλλίτση αλλά και ο μεγάλος δάσκαλός μου ο Δημήτρης Τυπάλδος στην Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου της οποίας ήμουν και θα είμαι ισόβιο μέλος. Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας ολοκλήρωσα το διετές πρόγραμμα Μοντέρνας Μουσικής ενώ έκανα ορθοφωνία και στήριξη φωνής με την Ράσμυ Τσόπελα.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δουλεύω. Από φοιτήτρια. Πολλές δουλειές (μερικές σπουδαίες ευκαιρίες), με δύσκολα ωράρια και υψηλές απαιτήσεις. Όλες όμως ήταν αναμφισβήτητα πολύτιμες.

Νομίζω πως πέρασα χρόνια ολόκληρα που τα θυμάμαι μόνο να δουλεύω… (πλέον προσπαθώ να πετύχω την πολυπόθητη ισορροπία και νομίζω ότι κάτι καταφέρνω… )

Ξεκίνησα με φύλαξη και μελέτη παιδιών, ταξιθέτρια, βοηθός παραγωγής, βοηθός οδηγού σκηνής σε θέατρα, συμμετοχή σε διαφημιστικά, βοηθός σκηνοθέτις σε μικρά θεατράκια στη Ν. Υόρκη, μέχρι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου.

Ήμουν νέα, ανυποψίαστη αλλά δυνατή..

Το ζητούμενο ένα: Οι εναλλαγές, η προσωπική ανάπτυξη και η ανεξαρτησία.

Συμμετείχα σε παραστάσεις στο κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Ν. Υόρκη “περνώντας” από όλες τις ειδικότητες, στο ΚΘΒΕ η πιο αγαπημένη μου εμπειρία ήταν μια εξαιρετική παραγωγή για θέατρο στα νοσοκομεία για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες όπου ζήσαμε για ένα χρόνο κοντά τους.

Ως δημοσιογράφος ευτύχησα να εργαστώ σε όλα τα μέσα, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο ραδιόφωνο αλλά και στον έντυπο και ψηφιακό κόσμο των περιοδικών στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατάρρευσης του μιντιακού κόσμου στην Ελλάδα.

Καταφέρνοντας να ενώσω τις δύο μου μεγάλες αγάπες την Τέχνη με την Επικοινωνία…

Στη Νέα Υόρκη μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή μου (Greece365), στην αρχή με voice-overs και μετά ως παραγωγός, μια αγάπη που συνεχίστηκε σε όλες τις πόλες που έζησα με τον 958 στη Θεσσαλονίκη και τον Βήμαfm 99,5 στην Αθήνα. Με πολιτιστικές εκπομπές πάντα σε βραδινές ώρες…

Στην τηλεόραση η λατρεία μου στα ταξίδια και η αγάπη μου για τα ντοκιμαντέρ βρήκαν διέξοδο και είχα την τύχη να παρουσιάσω και να επιμεληθώ το Balkan Express. Με την ταχεία του Balkan ταξίδεψα στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στην Σλοβενία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Κροατία γνωρίζοντας μέσα από ένα τηλεοπτικό roadtrip… τη γειτονιά μας.

Μετά στη ζωή μου ήρθε το «Εικόνα σου Είμαι» με ξεχωριστούς ανθρώπους και προσωπικότητες που διέπρεψαν σε διαφορετικούς τομείς. Ενώ με την ταξιδιωτική εκπομπή «Επιστροφή στο Χωριό» από την τηλεόραση του Alpha είχα την τύχη να παρουσιάσω μία από τις πιο άρτιες παραγωγές ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.

Εργάστηκα ως αρθογράφος σε γυναικεία περιοδικά και sites (shape.gr, Shape, Celebrity, Mirror), ενώ ήμουν κειμενογράφος στο Balkan Express, στην “Επιστροφή στο Χωριό” και στην εκπομπή “Βότανα Μυστικά και θεραπείες” στο Prisma. Παράλληλα έχω συμμετέχει με δύο διηγήματα στις συλλογές «Καλοκαιρινά Ναυάγια» και «Ιστορίες κάτω από το Γκι» από τις εκδόσεις Πολύτροπον.

Μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Υόρκη, επόμενος σταθμός της ταχείας αυτής είναι το Λονδίνο όπου συνεχίζω στο χώρο της επικοινωνίας ως κειμενογράφος-σεναριογράφος και παραγωγός  για καμπάνιες, εταιρικά βίντεο, ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Και το ταξίδι συνεχίζεται…

 

collage-eutuxia-fragkou