Απο την

Χριστούγεννα στο Λονδίνο- Μέρος Β’

Τα Χριστούγεννα εδώ έχουν κάτι μαγικό, κάτι διαφορετικό, κάτι νοσταλγικά ρετρό. Με παραδόσεις βαθιά ριζωμένες, με μία βαθιά αγάπη και ανάγκη να ζήσουν οτιδήποτε αφορά αυτή τη γιορτή, με μαγαζιά και επιχειρήσεις που μετρούν μερικούς αιώνες ζωής, το Λονδίνο ναι!  Μπορεί να καυχιέται ότι μπορεί να σταματάει το χρόνο, να παίζει αυτά τα υπέροχα παιχνίδια του χρόνου και του μυαλού και να δίνει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης άλλη διάσταση.

Οι επιλογές ανεξάντλητες τόσες όσο και το Λονδίνο το ίδιο. Ιδού όμως μερικά από τα δικά μου αγαπημένα.

-Κάθε Τετάρτη στο Columbia Road Market (που είναι γνωστό για το Κυριακάτικό του flower market) έρχονται τα Χριστούγεννα κάπως αλλιώς… Εδώ και 11 χρόνια, ανεξάρτητοι δημιουργοί και καλλιτέχνες, υπέροχα κάλαντα και mulled wine βάζουν και το Ανατολικό Λονδίνο στον Χριστουγεννιάτικο χάρτη…

-Δοκίμασε τις ικανότητές σου στο πατινάζ ή απόλαυσε παρατηρώντας απ’ έξω τις επιδόσεις των άλλων στο Somerset House αλλά και στο Ιce Rink στο Natural History Museum

National History Museum Ice Rink

-Τραγούδησε και εσύ παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα καλάντα μπροστά από το διάσημο δέντρο στην Trafalgar Square ενώ μπορείς να ενώσεις τη φωνή σου με όλους τους άλλους και στο St Paul’s Cathedral.

-Απόλαυσε τα μαγικά φώτα στην Oxford Street που κυριολεκτικά μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα…. Ακριβώς δίπλα στην Regent Street, 300.000 Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σε περιμένουν για να δώσουμε όλοι μαζί παρέα το Χριστουγεννιάτικο έναυσμα.

-Ξεχωριστό χρώμα έχει και το Covent Garden με τις υπέροχες ασημί τεράστιες μπάλες αλλά και η Bond Street. 

-Μην χάσεις επίσης τα διαφορετικά φώτα και τους στολισμόυς και στους 13 δρόμους γύρω από την Carnaby. Αλλά και όλες οι γειτονιές του κεντρικού Λονδίνου φοράνε τα καλά τους, από το Notting Hill, το  Chelsea μέχρι το Mayfair και το Marylebone, κάθε δρόμος κάθε γωνία, κάθε γειτονιά έχει ανοίξει την αγκαλιά της στα Χριστούγεννα.

Kingly’s Court

-Αξίζει να παρακολουθήσεις τo Nutcracker από το English National Ballet το οποίο επέστρεψε στο London Coliseum μετά από μία συγκλονιστική πορεία το 2016 με 79.000 θεατές. 100 χορευτές και μουσικοί επί σκηνής και με τις μελωδίες του Tchaikovsky, έχουν αποφασίσει να φέρουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά σου. 

– Ακόμα ένα must see το κλασικό του Charles Dickens, A Christmas Carol στο Old Vic με τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων, τον Ebenezer Scrooge. Πέρα από τα κλασικά, αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις τη συγκλονιστική παράσταση Oslo στο Harold Pinter Theatre.

Harold Pinter Theater/ Oslo

-Για περισσότερα από 10 χρόνια, η Winter Wonderland αποτελεί ένα από τα βασικά Χριστουγεννιάτικα must do στο Λονδίνο. Ξεκίνησε σαν ένα μικρό υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο παζάρι μέσα στο Hyde Park για να εξελιχθεί σε ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο χωριό. Είναι εντελώς δωρεάν να την επισκεφτείς, ενώ εισιτήριο θα χρειαστείς μόνο για ειδικά της τμήματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Υπαίθρια μαγαζιά όλων των ειδών, φαγητά και γλυκά από όλο τον κόσμο, ένα τεράστιο λούνα παρκ, ζωντανή μουσική, πατινάζ και ότι βάζει ο νους σου είναι όλα εδώ στο Hyde Park.

-Βρίσκεσαι στο Λονδίνο και δεν έχει σημασία αν θα ψωνίσεις. Χορταίνουν τα μάτια και μόνο βλέποντας…  Kαταστήματα όπως το Fortnum & Mason, Selfridges, Harrods (το food hall του είναι παραμυθένιο), John Lewis, Liberty έχουν αφιερώσει ολόκληρα τμήματά τους στα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, στα Χριστουγεννιάτικα καλάθια και εδέσματα αλλά και στα δώρα…Μην ξεχνάς ότι το Λονδίνο τιμά τόσο την Black Friday, όπως και την Boxing Day στις 26 Δεκεμβρίου με γενναίες εκτπώσεις.

Selfridges

Harrods

Fortnum & Mason

Στα πωλητήρια όλων των μουσείων και στις γκαλερί (Saatchi, Tate, National Portrait Gallery). θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές για δώρα όπως και στο αγαπημένο μου Conran.

Conran

-Aν έχεις μικρά παιδά επιβάλλεται μια βόλτα στο θρυλικό Hamleys και φυσικά στα θρυλικά βιβλιοπωλεία του Λονδίνου όπως το Waterstone στο Piccadilly που είναι το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ευρώπη το Foyles, το απαράμιλλο Daunt Books, το Goldsboro Books, το Hatchards αλλά και το Maison Assouline.

Maison Assouline

Maison Assouline

Όπου και αν βρεθείτε, σημασία έχει να είστε με αυτούς που αγαπάτε… Άλλωστε είμαστε οι άνθρωποί μας..

Χρόνια πολλά αγαπημένοι μου

Ε

Related Posts