Απο την

Reload Greece: Τα 10 start-ups του μέλλοντος

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα αμέσως μετά τη δουλειά κατευθύνθηκα με μεγάλη χαρά για το pitch night του Reload Greece.

Γιατί αυτό είναι το Reload. Η ιδέα του να «ξαναοπλίσουμε» την Ελλάδα, για να κερδίσουμε τη μάχη.

Και όλα αυτά σε έναν εμβληματικό ουρανοξύστη, στο Shard του Λονδίνου.

Από το παράθυρα σε καλωσόριζε ο Τάμεσης.

Πολλά υποσχόμενος και φέρελπις. Όπως ακριβώς και όλοι όσοι θα γνώριζα σε λίγο…

Δύο χαμογελαστοί νέοι μας υποδέχτηκαν στην είσοδο και η πόρτα άνοιξε.

Και αντίκρισα την καινούρια Ελλάδα.

Νέα παιδιά, με χαμόγελα τόσο ελπιδοφόρα, με πρωτοποριακές ιδέες, με όλες τις προδιαγραφές για να πετύχουν.

Είχε προηγηθεί το RG Challenge 17, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης 9ημερών που περιελάμβανε την εκπαίδευση και την υποστήριξη τους σε διαφόρους τομείς.

Από τα 60 start ups που είχαν δηλώσει σημμετοχή, 10 εταιρίες έφτασαν στο τελικό στάδιο.


Η νικήτρια ομάδα του RG Challenge 17

-Workathlon

Το Workathlon είναι μια ευφυέστατη λύση για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία. Η SaaS πλατφόρμα, συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες καθιστώντας πιο αποτελεσματική την πρόσληψη στον μεγαλύτερο εργοδοτικό κλάδο στον κόσμο.

Η Workathlon κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των £5,000 (προσφορά της εταιρείας Charge Ventures), δωρεάν πακέτο νομικών συμβουλών και καθοδήγησης (προσφορά της νομικής εταιρείας  Keystone Law), ένα booster pack από την Qapitol QA, μια στρατηγική συνεδρίαση και πιστώσεις στο Cloud αξίας £10k (προσφορά της IBM) καθώς και δωρεάν υποστήριξη από την crowd-funding πλατφόρμα των Seedrs για τη διεξαγωγή μιας καμπάνιας.

Website: https://www.workathlon.com/

Facebook: https://www.facebook.com/workathlon/

Βραβείο Κοινού

Pushme

H Pushme είναι μια πρωτοπόρος επιχείρηση που ουσιαστικά «ηλεκτροδοτεί» τους τεράστιους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων παραδόσεων (delivery companies). Με μια συσκευή plug & play μπορεί να μετατρέψει κάθε ποδήλατο σε ηλεκτρικό και μέσα από ένα δίκτυο σημείων με μπαταρίες «pick-and-go» προσφέρει τη δυνατότητα συνεχόμενης και αδιάλειπτης λειτουργίας όλων των ποδηλάτων.

H Pushme με αυτό το βραβείο κέρδισε 10.000 λίρες πίστωση σε υπηρεσίες IBM Cloud, ένα πακέτο ενίσχυσης ύψους 1.000 λιρών για δοκιμές QA και  νομική καθοδήγηση με την Keystone Law.

Website: http://www.pushmebikes.com/

 

GIVMED

Η GIVMED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοηθάει τον κάθε άνθρωπο να δωρίσει τα φάρμακα που του περισσεύουν ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Η GIVMED συνεργάζεται με κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία και ΜΚΟ ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή τις ανάγκες που υπάρχουν για φάρμακα σε κάθε περιοχή.

Website: www.givmed.com

Facebook: https://www.facebook.com/givmed/

 

-Neil the little explorer

O Neil the little explorer είναι το πρώτο από μια σειρά παιχνιδιών για την οικογένεια. Ο Neil βοηθάει τους γονείς να μεγαλώσουν παιδιά με έναν έξυπνο τρόπο.

Ο Neil βοηθάει τα παιδιά να γευτούν και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της γνώσης και βοηθάει το κάθε παιδί να ανακαλύψει τα ταλέντα και τις κλίσεις του.

Website: http://www.neilthelittleexplorer.com

Facebook: https://www.facebook.com/neilthelittleexplorer/

-NEOPERATIVA

Η NEOPERATIVA αποτελεί ένα σύγχρονο πρακτορείο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των Creative New Media. Το κύριο στοιχείο διαφοροποίησης της εταιρείας αποτελεί το γεγονός ότι στηρίζει την λειτουργία της στην ανάπτυξη μιας δραστήριας και νεανικής κοινότητας δημιουργών (NeoCreators) διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και επαγγελματικής εμπειρίας, ώστε να υποστηρίζει την πρωτοτυπία, τον ενθουσιασμό, τη συμμετοχικότητα, το ταλέντο και τη συνεργασία.

Website: https://neoperativa.media/

Facebook: https://www.facebook.com/neoperativa

 

-Phee

Η Phee είναι ρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη για τα προϊόντα της τα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica, που ξεβράζονται σε τεράστιες ποσότητες στις ακτές της Μεσογείου. Με λίγα λόγια, τα φύκια είναι μια πρώτη ύλη (αν όχι και η μόνη) για την δημιουργία τελικών φυσικών προϊόντων.

Τα προϊόντα της PHEE  έχουν και θετικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα. Με  οικολογικές μεθόδους και σε πλήρη αρμονία με τους παγκόσμιους θεσμούς η Phee Company, ανοίγει τα φτερά της για να κατακτήσει όλο τον κόσμο…

Website: http://phee.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/phee.gr/

-SeaAround

Η SeaAround είναι μια υπηρεσία που ουσιαστικά είναι το Uber των πλοίων. Συνδέει καπετάνιους, εταιρείες ναύλωσης και ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με σύντροφό τους το νερό.

Website: https://www.seaaround.com/

Facebook: https://www.facebook.com/SeaAroundapp/

-Simply POS

Η Simply POS έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή διαχείρισης μικρής λιανικής, απο τις χρεώσεις μέχρι την διαχείριση της αποθήκης.

Website: https://www.simplypos.com/

-Synaphea

Η Synaphea παρέχει μια πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί ως το frontend στις υπηρεσίες blockchain, καθώς επίσης εξελίσσει και μια πλατφόρμα για p2p microlending, με τη χρήση blockchain.

Website: https://synaphea.com/

-Ziraf

Το Ziraf είναι μια επαναστατική εφαρμογή αναζήτησης ‘one-stop-shop’ για εστιατόρια που επιτρέπει μόνο αξιόπιστες συστάσεις από bloggers και ειδικούς!

Website: http://www.zirafapp.com/

 

Οι παρουσιάσεις της κάθε ομάδας είχαν διάρκεια 4 λεπτών και σε αυτά τα λεπτά  προσπαθούσα όχι μόνο να τους ακούω αλλά και να τους παρατηρώ. «Ζούμαρα» στις μικρές λεπτομέρειες. Έβλεπα στις λεπτές κινήσεις των δαχτύλων τους, την αγωνία, τη σχετική νευρικότητα, τα όνειρα, την προσπάθεια, τα ατελείωτα βράδια, και άκουγα την ανάσα ανακούφισης με το πρώτο χειροκρότημα…

Στο τέλος έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελά αυθόρμητα γιατί τα περισσότερα από αυτά τα νέα παιδιά αφήσαν «στέρεες» καριέρες στον εταιρικό κόσμο για να επιχειρήσουν, να προσφέρουν, να καινοτομήσουν. Και εκεί ακριβώς συνειδητοποίησα πως υπάρχει ελπίδα. Και είναι εδώ.

Τέτοια όψη μάλλον έχει η Ελλάδα του Μέλλοντος.

Η Ελλάδα που δημιουργεί, που καινοτομεί, που πρωτοπορεί, που τολμά.

Κοιτάμε μπροστά.

Μόνο αυτή η Ελλάδα μας αφορά.

 

Σας ευχαριστούμε για το όνειρο.

Ε

Related Posts