Fortnim-Mason
Απο την

Χριστούγεννα στο Λονδίνο (Μέρος Α’)

Μία γιορτή. Μία αίσθηση. Μία αγάπη.

Τα Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο έρχονται λίγο πιο νωρίς. Αρκετά πιο νωρίς… Είναι χορταστικά, πολύχρωμα, είναι τόσο φωτεινά. Είναι παντού.

Τα Χριστούγεννα εδώ έχουν κάτι μαγικό, κάτι διαφορετικό, κάτι νοσταλγικά ρετρό. Με μαγαζιά και επιχειρήσεις που μετρούν μερικούς αιώνες ζωής, το Λονδίνο μπορεί να καυχιέται ότι μπορεί να σταματάει το χρόνο, να παίζει αυτά τα υπέροχα παιχνίδια του χρόνου και του μυαλού και να δίνει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης άλλη διάσταση.

Fortnum and Mason

Το παραμύθι ξεκινάει… Καλωσόρισες στο Fortnum and Mason.

Το Fortnum & Mason στον αριθμό 181 στο Piccadilly , είναι ένα μαγαζί θρύλος (όπου για συντομία οι Λονδρέζοι το αποκαλούν Fortnum’s) και πλέον αποτελεί ένα πολυκατάστημα αλλά και ντελικατέσεν που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς… Ναι, το Fortnum είναι πολλά παραπάνω από ακόμα ένα.. μαγαζί!

fortnum and mason's

To Fortnum’s ιδρύθηκε το 1707 από τον William Fortnum και τον Hugh Mason. O William Fortnum εργαζόταν στο παλάτι για την Queen Anne. Η επιμονή της βασιλικής οικογένειας να χρησιμοποιεί κάθε βράδυ καινούρια κεριά, έδωσε τη δυνατότητα στον νεαρό να μεταπουλά τα χρησιμοποιημένα κεριά στην αγορά.

Μετά από λίγο έπεισε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του να γίνει συνέταιρός τους και έτσι ίδρυσαν το πρώτο μικρό Fortnum & Mason κατάστημα εκλεκτών τροφίμων και προϊόντων στο St Jame’s Market το 1707.

Fortnum & Mason's

Υπέροχα καλάθια με καλούδια όλων των ειδών..

Από τότε άλλαξαν πολλά αλλά πάντα το Fortnum’s είναι συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, της απαράμιλλης ποιότητας αποτελώντας ακόμα και σήμερα ένα από τα καλύτερα deli και όχι μόνο πολυκαταστήματα του Λονδίνου.

Fortnum & Mason's

…Και του πουλιού το γάλα!

Το Μάρτιο του 2012 η Καμίλα, η Δούκισσα της Κουρνουάλης και η Kate, Δούκισσα του Cambridge, έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο Fortnum & Mason. Παράλληλα η Βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασε το Diamond Jubilee Tea Salon στον 4ο όροφο..

Fortnum &Mason

Τσάι στο Fortnum εμπειρία που πρέπει να ζήσεις.

Fortnum and Mason's

Κοπιάστε… Είναι Fortnum’s!

Fortnum and Mason

Diamond Jubilee Tea Salon στον 4ο όροφο!

Fortnum and Mason

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

Fortnum & Mason's

To θρυλικό Parlour, φημισμένο για τα παγωτά αλλά και όλα τα γλυκίσματά του…

 

Christmas at Fortnum & Mason's

Μια θάλασσα φώτα..

Fortnum and Mason

Το «Christmas Shop». Το παραμύθι μόλις ξεκίνησε.

fortnum and mason

Το Fortnum’s μπορεί να καυχιέται ότι έχει επανεφεύρει τον όρο «χριστουγεννιάτικα στολίδια»…

Fortnum's Christmas

Αυτά είναι τα Fortnum’s Χριστούγεννα! #FortnumsChristmas

Fortnum and Mason

Χιλιάδες στολίδια. Χιλιάδες ευχές…

Fortnum and Mason

Κοιτώντας από πάγκο σε πάγκο, θα νιώσεις να σε κατακλύζει ένα συναίσθημα ευφορίας. Άφησε τα Χριστούγεννα να μαλακώσουν την ψυχή σου και να στρογγυλέψουν τις γωνίες της ζωής σου…

Fortnum and Mason's

Στις «χριστουγεννιάτικες» διαταγές σας!

img_9148

img_9149

Fortnum and Mason

Κάθε μπάλα, ένα πρόσωπο. Μία αγάπη… Ο κόσμος όλος…

fortnum and Mason

Στα Fortnum’s μπορείς να παραγγείλεις τη δικη σου μπότα ή σάκο του Αη Βασίλη, επιλέγοντας τα ονόματα που θα αναγράφονται!

Fortnum and Mason

img_9158

img_9160

fortnum and mason

Ο πιο γλυκός και υπέροχος θυρωρός… Class α λα Fortnum’s

img_9185

Μαζί είμαστε πιο ευτυχισμένοι….

Fortnum and Mason

Όλα και όλοι σε περιμένουν..

Βγες έξω στην πραγματική ζωή. Όσο περισσότερο μπορείς… Και δεν έχει καθόλου σημασία αν θα ψωνίσεις. Δεν έχει καμία σημασία πόσα χρήματα κουβαλάς στην τσέπη σου και ποια είναι η αγοραστική σου δύναμη. Γιατί αυτό είναι το Λονδίνο. Μπορείς απλά μπαίνοντας σε αυτά τα μεγαθήρια του στυλ και της αισθητικής να νιώθεις ότι έχεις τον κόσμο όλο…

Καλά μας Χριστούγεννα. Άσε τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα φώτα να γλυκάνουν την όψη και την ψυχή σου. Άνοιξε την πόρτα και την καρδιά σου στο καλό…

Μοίρασε την αγάπη

E

Πληροφορίες: 
Ιστότοπος: Fortnum and Mason
Διεύθυνση: 181 Piccadilly, W1A 1ER

 

Έλα κοντά στον κόσμο του We Are What We Do!

Ανακάλυψέ μας στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter!

Related Posts